sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Tukholman reissu

Moikka! 

Multa on täysin jäänyt jakamatta mitään materiaalia meidän Tukholman risteilyltä, joka tosin tapahtui jo tammikuussa. Hiljaiselon vuoksi tämäkin postaus vaan jäi. Onneksi näin jälkeenpäin myös tuntuu kivalta muistella ja jakaa vähän meidän reissua.

Lähdettiin tosiaan meidän perheen ensimmäiselle ulkomaan reissulle ja mikäs sen parempi kohde olisi ensimmäisellä kerralla kuin Ruotsin risteily. 

Oltiin tosi varustautuneita ja valmistautuneita siihen, että kun matkustaa 1-vuotiaan kanssa, niin matkustamisesta ei tulisi ihan kaikista helpointa ja mukavinta. Mietittiin valmiiksi puolison kanssa, että nyt vain sitten mennään reissussa sieltä mistä aita on matalin ja puhalletaan yhteen hiileen, että varmasti selviäimme taaperon uhmakohtauksista kunnialla.

Jälkeen päin naurattaa, että oli hyvä varautua ja tehdä valmiiksi suunnitelmia. Meillä oli kuitenkin niin upea ja onnistunut reissu kaiken kaikkiaan, joten en tiedä edes mistä aloittaa. 




Tosiaan, meidän tyttö yllätti meidät niin positiivisesti kuin olla ja voi. Meillä meni kaikki niin hienosti. Tyttö rakasti olla laivalla ja kävellä ja tutkia kaikkea. Hänestä oli hirveän hauskaa juoksennella käytävillä ja koko ajan piti olla jotain tekemässä. 

Alkuun sai vähän jännittää, että minkälaista tuolla reissussa tulee olemaan, saadaanko ihan hirveältä bilekäytävältä hytti ja kuuluuko muiden yölliset äänet häiritsevästi meidän hyttiin ja saadaanko ollenkaan nukutuksi. 

Ei ennen lasta oo tarvinnut ajatella tuota kaikkea, mutta kyllä nykyään itsekin arvostaa hyviä yöunia ennen kaikkea.

Onneksi meillä kävi hyvä tuuri ja nukuttiin molemmat yöt kokonaan ilman heräilyjä. Totta kai laivalla kuuluu erilaisia ääniä ja ihmiset humalassa huutelee, mutta ei onneksi meitä se öisin häirinnyt. Päin vastoin, huomasi näin vanhempana miten ihmsillä on niin eri elämäntilanteet ja maailmat.


Aamulla kun herättiin ja käveltiin laivan promenadilla, ihmiset olivat niin humalassa etteivät löytäneet hytteihinsä, osa juhli vieläkin, osa nukkui käytävällä ja se meno oli siihen aikaan aamusta aikamoista.

Matkustettiin meidän ystäväperheen kanssa, se oli tosi ihanaa ja mieleenpainuvaa kokea upea reissu yhdessä. Itsellä oli vielä noihin aikoihin ihan hirveän huono terveydentilanne, joten oli oikeesti tosi mukavaa, että kaikesta huolimatta jaksoin itsekin olla niin sanotusti menossa mukana koko reissun ajan.




Meillä oli ruokailuissa buffet ja oltiin varauduttu siihen puolison kanssa, että saadaan ehkä viisi minuuttia syödä rauhassa kunnes meidän pitäisi lähteä tytön takia pois ravintolasta. Hän kun ei pysy sekuntiakaan paikallaan ja kaikki uusi on niin jännittävää. 

Kuinka ollakaan, niin saatiin syödä n. 2 tuntia rauhassa yhdessä ruokaa niin paljon kun vain jaksoimme! Tyttö jaksoi tosi hienosti itsekin maistella ruokia ja ihmetellä maailman menoa.  Toki hänellä oli myös seuraa ystäväperheen lapsesta. 

Käytiin myös maissa ja tehtiin Tukholman vanhassa kaupungissa pieni kävelyretki.

Muistaakseni vielä tuolloin tammikuussa oli tosi kylmää ja jäätävää, ei ollut kovin mieluisaa siihen aikaan olla kovin kauaa ulkona. Oli kuitenkin tosi ihanaa nähdä vähän Tukholmaa. 

Ensimmäinen reissu perheenä meni niin hyvin, että odotan innolla mihin keksitään mennä seuraavaksi. 












Laivalla kuuluu mun mielestä perinteisesti aina käydä katsomassa jotain esityksiä ja mennä kuuntelemaan esim. livemusiikkia. Päädyttiin illalla hetkeksi katsomaan jotain ohjelmaa lasten kanssa. Ei kuitenkaan jaksettu kauheen kauaa, koska kaikilla painoi kauhea väsymys ja piti vetäytyä hyttiin jo tekemään iltatoimia. Toikin oli musta kivaa, että reissussa ei tarvinnut turhia stressata mitään aikatauluja/rytmejä, vaan aikalailla mentiin miten meistä tuntui hyvältä.

Talvinen risteily oli siis todella kiva, voisin kyllä mielelläni mennä seuraavaksi keväällä/kesällä. Olisi silloin helpompaa pukemisien kannalta jne.

Tässä tämmöinen pieni pintaraapaisu meidän reissuun. Oli kyllä niin mukavaa. <3

- Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sairastelupäiväkirja vol 591

Täällä on taas viikko sairasteltu tosi kovasti. Just kun kerettiin puolison kanssa ihastella sitä, ettei olla ehkä kuukauteen oltu kipeänä. ...