maanantai 10. huhtikuuta 2023

Pääsiäinen

Hei!

Halusin tulla vielä blogin puolelle jakamaan vähän tunnelmia ennen pääsiäistä sekä itse pääsiäisestä. 




Ollaan oltu noin puoli vuotta kovassa sairastelukierteessä ja tämäkin alkuvuosi on mennyt kovasti sairastellen. Joten silloin kun olimme vähänkin terveenä, ajattelin että aloitetaan hyvissä ajoin pääsiäiseen valmistautuminen.

Käytiin tytön kanssa yhdessä ostamassa askartelutarvikkeita ja tehtiin yhdessä valmiiksi pääsiäiskortteja valmiiksi jo maaliskuussa.

Mun lähipiirissä nousi hitiksi noi kuvassa näkyvät pääsiäistarrat. Moni ihasteli niiden perään ja innoistui myös oman lapsen kanssa korttien askartelusta! Siitä tuli super hyvä mieli, että voi itsekin joskus antaa inspiraatiota jollekin.


  Tosiaan nuo tarrat hankittiin Tokmannilta. 

                                                 
Istutettiin myös monet pääsiäisruohot kotiin ennen virallista pääsiäistä. Tyttö oli ihan haltioissaan noista keltaisista tipuista. Hän rakastaa kaikkia lintuja / tipuja. Joten nuo olivat kanssa loisto-ostos meille!

Hän on saanut joka aamu ruohon kastelun yhdeydessä laittaa tiput takaisin paikoilleen, hänestä se on ollut hirmu hauskaa ja musta on ollut ihanaa seurata vierestä toisen intoa.

Ihanat krookuksetkin kukkivat! Ihana kevään merkki.

Tässä on meidän pääsiäisestä kuvia sieltä täältä. Oli jotenkin tosi lämmintä ja ihanaa säätä koko pitkä viikonloppu. 

Nautittiin läheisten kanssa yhdessäolosta, ulkoiltiin, syötiin hyvin, saunottiin, nukuttiin ja vaan oltiin. Niin parasta. 

En vois jotenkin kuvitella, että esim. bilettäisin pääsiäisenä tai jotenkin oisin jossain juhlimassa, ei siis sillä että siinä olisi jotain pahaa, mutta musta on vaan niin ihanaa olla rauhassa kotona/kylässä tms. 

Totta kai jokainen tekee ja menee tyylillään. Kaikki tekee toivottavasti ainakin just sitä mistä itse tykkää ja viettää vapaa-ajan just silleen kun itse haluaa. 

Mä rakastan muuten tätä kevättä ja näitä ihanan valoisia päiviä! Iltaisinkin on niin outoa, kun on niin valoisaa pitkään. 

Pääsiäinen on muuten varmaan oikeesti mun lempipyhä, jos niin voi sanoa. Rakastan ku se on sellaista kevään aikaa ja kevään juhlaa. 

Kaikkialla on ihanan värikästä, pastellisävyjä, tulppaaneja, pääsiäiskoristeita ja vaikka mitä. 

Käytiin mun vanhempien luona kylässä ja niin kuin oon aikaisemmin täälläkin todennut, niin siellä on tosi ihanaa käydä. Mun vanhemmat ja muu perhe on tosi hyviä laittaa ruokaa! Siis syödään aina super hyvää ruokaa ja ollaan aina niin onnellisia kun saadaan kaikkea todella ihanaa ruokaa. 

Mun lapsuuden perheeseen on aina kuulunut sellainen, että oli mikä pyhä tahansa, niin tehdään jotain speciaalimpaa ruokaa, laitetaan alkupalat, pääruoka ja jälkiruoka. 

Oma pääsiäisen bravuurini niin sanotusti on ollut: kinderpiirakka.

Se on niin syntisen hyvää ja siihen jää koukkuun. Ei voi syödä vain yhtä palaa, vaikka se onkin tosi makeaa.

Jos joku haluaa kokeilla itsekin leipoa sitä, niin tästä pääset reseptiin.


Mun sisko oli leiponut tälläisen älyttömän hienon pupun muotoisen kakun! Ja miten hyvää toi oli. Nam.












Ollaan syöty oikeesti niin hyvin koko pääsiäinen, että muistelen vieläkin lämmöllä syömiäni ruokia.

Käytiin myös mun miehen vanhempien luona kylässä, sielläkin anoppini oli loihtinut ihanaa tarjottavaa. Oli myös kivaa, että päästiin viettää aikaa yhdessä mun perheen sekä miehen perheen kanssa. Kyllä läheisten kanssa on vaan parasta.


Tää oli mun miehen siskon puolison tekemä kakku.

Nähtiin muuten viikonloppuna ensimmäisiä sinivuokkoja! Ajatella, että se on oikeasti kevät nyt.
On ollut niin lämmintä, että luontokin on alkanut todella heräilemään pitkän talven jälkeen.

Toivottavasti muillakin pääsiäisen sujui kivoissa merkeissä. 

- Emma 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sairastelupäiväkirja vol 591

Täällä on taas viikko sairasteltu tosi kovasti. Just kun kerettiin puolison kanssa ihastella sitä, ettei olla ehkä kuukauteen oltu kipeänä. ...