sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Luonnollinen havukranssi

Moi!

Oonko maininnut vielä täällä koskaan, että pidän tosi paljon askartelemisesta. Tykkään askarrella mm. koristeita. 

Olisi myös kivaa tehdä itse kortteja ja muuta sellaista. Oon omasta mielestäni aina ollut luonteeltani sellainen puuhastelija. Mulla on aina joku projekti kesken. Tätä voi kysyä hyvin niiltä, ketkä mut tuntee. 😄

Pidän myös hirveästi maalaamisesta. Sen takia haaveilen myös, että joskus menisin maalauskurssille. En osaa siis yhtään maalata, mutta halu olisi kova. 

Oonkin joskus tehnyt abstraktia taidetta, lätkinyt ja vedellyt siveltimellä omia viivoja taululle ja antanut tunteen viedä. En kuitenkaan oo ollut niihin koskaan tyytyväinen, joten ne eivät oo päätyneet meidän kodissa mihinkään esille.

Kuitenkin asiaan, tein tässä jonkin aikaa sitten meidän oveen havukranssin. En ollut koskaan aikaisemmin sellaista tehtytkään, joten ryhdyin tuumasta toimeen. 

Keräsin havuja, otin muutaman sanomalehden ja kestävää juuttinarua sekä vahvaa rautalankaa. 

En katsonut itse yhtään ohjeita kun tein tätä: mutta voin kertoa miten sen tein. 

1. Kerää havuja (muista että jos otat havuja metsästä, sinulla pitää olla metsänomistajan lupa siihen.)

2. Ota esille juuttinaru ja rautalanka sekä pienet pensassakset.

3. Ota kolme sivua (tai enemmän) sanomalehteä. Riippuu siitä kuinka monta sanomalehden sivua ottaa. Mitä enemmän niitä on, niin sitä isompi kranssista tulee. Rullaa sanomalehdet pitkiksi pötköiksi.

4. Kun olet rullannut sanomalehdet, tee niistä ympyrä juuttinarua apua käyttäen. Sanomalehtiä pitää olla paljon, että niistä tulee tukeva kranssi. Niin tukeva, että se kestää havujen painon.

5. Sido juuttinarulla sanomalehden liitoskohdat. Tähän varmasti soveltuu jonkinlainen paksu teippi myös. (Niin että saat ympyrän pysymään muodossaan.)

6. Leikkaa havuista pienillä pensassaksilla pienempiä osia. Voit valita itse kuinka pieneksi leikkaat. Jos jätät havut pitkiksi, tulee siitä mun mielestä enemmän luonnollisemman näköinen.

7. Ala sommittelemaan sanomalehtikranssiin havuja ja kiinnitä ne rautalangalla.

Netistä löytyy varmasti paljon eri variaatioita kranssin tekoon. Lisäksi jos kiinnittää havut pelkästään paksulla juuttinarulla, tulee kranssista kokonaan maatuva! 

Sehän on vaan hyvästä. Itse tosin käytin rautalankaa, mutta kranssin voi helposti sitten purkaa ja heittää muut tarvikkeet maatumaan. 

En sano, että olisin tässä mitenkään asiantuntija, mutta omaksi iloksi oli tätä mukava tehdä. Odotan myös että jaksaisin askarrella lisää kaikenlaista!




- Emma



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sairastelupäiväkirja vol 591

Täällä on taas viikko sairasteltu tosi kovasti. Just kun kerettiin puolison kanssa ihastella sitä, ettei olla ehkä kuukauteen oltu kipeänä. ...