maanantai 19. joulukuuta 2022

Viisi yötä jouluun

Kohta se on täällä! Joulu nimittäin tulee jo ihan pian. Viisi yötä enää ja sitten onkin jouluaatto.
Oonkin toistellut tätä jo moneen kertaan, mutta kyllä se aina yllättää, kun se niin sanottu h-hetki lähestyy aivan yhtäkkiä kuitenkin. 

Me mennään miehen vanhempien luokse jouluaattona. Sitten joulupäivänä ajellaan mun vanhempien luo. Paljon kyläilyä siis tiedossa, mutta niin ihanaa, että kohta päästään kaikki kokoontumaan saman pöydän ääreen. Jotenkin tuntuu, ettei tarpeeksi usein kokoonnuta yhdessä läheisten kanssa saman pöydän ääreen tai saatika edes samaan paikkaan.

Jokaisella on omat elämänsä ja kiireensä, joten yhdessäololle ei ole niin helppoa noin vaan enää löytää aikaa. Siksi ehkä aidosti odotan aina joulua ja joulunaikaa, koska tiedän, että se on yleensä rauhallista aikaa ja rauhoittumisen aikaa. Silloin nähdään läheisiä ajan kanssa, ilman kiireen tuntua ja nautitaan vain joulupyhistä.




Mulla on muuten huomenna syntymäpäivä ja täytän 26 vuotta. Ajatella. Tuntuu vieläkin kuin oisin parikymppinen. Toisaalta taas ei, koska on tässä viime vuosina aikuistuttu todella. Hyvä niin. En haluaisi enää ollakaan parikymppinen, niin tietämätön ja huoleton. Huolettomampi voisin toisinaan mielellään olla yhä, niin ettei tarvitsisi kantaa jatkuvaa huolta kaikesta, mutta sitähän vanhemmuus on. On kivaa ajatella mitä tähän ikään mennessä onkaan saavuttanut elämässä ja muutenkin päässään summata kulunutta vuotta.

Meillä oli eilen siskojeni ja serkkujeni kanssa etäpikkujoulut, koska moni on ollut juuri kipeänä sekä aikataulullisista haasteista johtuen, päätimme, että on parempi siirtää näkemistä. Oli tosi ihanat etäpikkujoulut kuitenkin. Nähtiin jopa videon välityksellä meidän yhtä kaukana asuvaa serkkua! Se oli tosi antoisaa. Mietimme eilen jokainen ääneen, että mitä meille on tästä vuodesta jäänyt käteen. 

Itse pohdin sitä, että tosiaan, mitä mulle on jäänyt tästä vuodesta käteen. Ainakin isona tekijänä on ollut meidän muutto kesäkuussa ja myös suuritekijä on ollut se, että olen saanut vihdoin apua omaan synnytyksen jälkeiseen masennukseen, mikä oli pitkään hoitamatta. Ainakin nämä kaksi on itselleni isoja määrittäviä tekijöitä ja molemmat ovat johtaneet hyvään. 

Muuton myötä oon saanut elämääni uusia ihmisiä, mistä en edelleenkään voisi olla kiitollisempi.


No kuitenkin jouluiseen aiheeseen. Ajattelin että voisin tehdä tälläisen listan mitä toivon joululta ja joulupyhiltä tänä vuonna:

  • Joulurauhaa
  • Kiireetöntä yhdessäoloa läheisten kanssa
  • Jouluelokuva 
  • Paljon unta 
  • Lautapelejä sekä korttipelejä
  • Joulusauna
  • Hyvä mieli 
  • Rentoja joulupyhiä
Semmoisia juttuja tuli itselle mieleen. Toivon, että jokaisen joulu menisi niissä merkeissä missä toivoisi sen menevän. Oikein rauhallista ja ihanaa joulua jokaiselle!

- Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sairastelupäiväkirja vol 591

Täällä on taas viikko sairasteltu tosi kovasti. Just kun kerettiin puolison kanssa ihastella sitä, ettei olla ehkä kuukauteen oltu kipeänä. ...