perjantai 21. huhtikuuta 2023

Hyvää fiilistä

Moikka!

Ensinnäkin ai vitsi miten upea sää tuolla ulkona, tänään on luvattu +17 astetta lämmintä ja kyllä tuolla ulkona tuntuu, että ihan kuin ois jo kesä. 

Mulla on tänään lomapäivä töistä, jonka otin noin muuten vaan, vaikka sinänsä mitään erikoista menoa ei tänään ole. 

Oon saanut tänään vihdoinkin tehtyä paljon sellaisia asioita kotona, mitkä on kuormittaneet mua monia kuukausia ja aiheuttanut tavallaan turhaa metatyötä.

Esimerkkinä: pitkään mietin että miten meidän huushollissa on niin paljon tavaraa, haluaisin käydä kaikki mahdolliset kaapit läpi ja heittää turhaa käyttämätöntä tavaraa pois. En heitä roskiin vaan olen kerännyt säkkiin, minkä vien kierrätyskeskukseen.

Moni varmasti perheellinen tietää, että kun on pieni lapsi yksi tai useampi, niin sellaista aikaa ei yksinkertaisesti vain enää ole, että voisit tehdä tuosta noin vaan ”yhden asian” mikä on pyörinyt mielessäsi. Jep. Mulla kesti varmaan 4-5 kuukautta, ennen kuin pääsin toteuttamaan tän mun projektin.

Aloitin käymällä keittiön kaapit läpi, heitin vanhaksi menneitä elintarvikkeita pois, karsin turhat leikkuulaudat, huonot veitset, liian monet kauhat ja kaiken tuollaisen pois. Vähemmälläkin pärjää. Miksi pitäisi olla viisi eri kauhaa jos oikeasti käytät vain kahta? 

Oon tosi paljon seurannut somessa, kun on paljon minimalistisia instagram-tilejä, että mistä aloittaa ja mikä itseä inspiroi. Toki oon itse haalinut myös tätä tavaraa meille ja lapsen myötä tavaroita on tullut miljoona lisää, mutta aina tarvittaessa sitä tavarapaljoutta voi vähentää.

Sain keittiön suht hyvään tilaan, joten jatkoin tänään tätä mun projektia siihen meidän pahimpaan sekamelskaan, eli meidän varastoon.

Se oli niin täynnä ja sekaisin, että hyvä kun pääsi ovesta sisään. Kaikki on vain tuupattu ja kiireessä jätetty sinne oman onnensa nojaan lojumaan.

Nyt vihdoinkin sain järjesteltyä koko varaston siistiksi ja laitettua kaikki omiin laatikoihin ja sain jopa kirjoitettua niihin, että mitä ne sisältävät.

Meillä oli tosi perus juttu tässä pitkään, että yhtäkkiä tulikin tarve jollekin, muttei yhtään muistettu mihin se ollaan laitettu. ”Jossain varastossa varmasti on” kuului se yleinen lausahdus, mutta auta armias jos sinne ois sen tavarapaljouden sekaan pitänyt mennä etsimään jotain, niin turha toivo. 

Onneksi vihdoin nyt se on siisti ja kaikilla on oma paikkansa ja tavarat löytyy heti.

En tajua miten meilläkin oli näin päässyt käymään, vaikka juuri vasta viime kesänä tänne muutettiin.


Sain muuten myös aamusta laitettua meidän pihan yläterassin kevät/kesä kuntoon ja siitä tuli kyllä ihana, vaikka itse sanonkin. En viitsinyt ottaa koko terassista kuvaa, tai en ajatellut sen tarkemmin mitenkään teille esitellä sitä. 

Puolisokin ihasteli oman työhuoneen ikkunasta näkymiä ja sanoi, että kyllä nyt etenkin talven jälkeen näyttää extra hyvältä toi meidän yläpiha. Siitä tuli hyvä mieli.

Lisäksi eilen sain myös kevät/kesä kukat istutettua loppuun ja oli niin ihanaa kun mulla oli koko ajan pieni apulainen mukana. Hän siis otti myös esim. multaa pussista ja laittoi ruukkuun ja hänestä näki kuinka iloinen hän oli, kun sai osallistua ja auttaa äitiä.


Oonkin sitä mieltä, että lapsi tulisi todellakin ottaa mukaan jo varhain kotiaskareisiin mukaan. En tarkoita, että lapsen pitäisi oikeasti jotain tuossa iässä tehdä, mutta niin että hän oppii ja saa osallistua vanhempien mukana oleviin askareisiin.

Jo ennen kuin hän oli edes täyttänyt yksi, hänen lempipuuhaa oli lattian siivous. Hän itse keksi ottaa jonkun rätin/sukan/vaatteen ja alkoi putsata lattioita. Varmasti oli saanut minusta vaikutteita. 

Mulla on tänään ollut jotenkin heti aamusta herättyäni tosi kiva fiilis tähän päivään. 

Vein aamulla lapsen päiväkotiin ja lähdin sen jälkeen kauppaan ostamaan muutamat tarpeelliset jutut. Jo kaupassa käydessäni se hyvä fiilis lisääntyi, kauppa oli hiljainen ja kauppaan paistoi jotenkin tosi ihanasti aamuinen kevät aurinko.

Sainkin myös extempore idean, että voisin viedä puolisoni extempore ”päivätreffeille” syömään. 

Joten niin me lähdettiin lounaalle lähimpään sushipaikkaan. Siellä oli kunnon buffet ja paljon muutakin syötävää, joten syötiin onnellisina siellä rauhassa lounaat ja oli sekin kyllä todella ihana päivän piristys ja kohokohta.

Oonkin tässä kotona touhuilut aikalailla aamusta asti ja mun puoliso äsken tokaisinkin mulle, että hei vitsi hänelläkin on hyvä fiilis, että kuulemma tämä mun hyvä fiilis tarttuu. Ja näinhän se on! Hyvä luo hyvää ympärilleen.

Toivottavasti teillä on myös ihana perjantaifiilis ja todella nautinnollista, että nyt alkaa viikonloppu!

Oikein ihanaa viikonloppua ja hyviä hetkiä sinne teillekin. <3

- Emma





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sairastelupäiväkirja vol 591

Täällä on taas viikko sairasteltu tosi kovasti. Just kun kerettiin puolison kanssa ihastella sitä, ettei olla ehkä kuukauteen oltu kipeänä. ...